סליפ אנדוסקופי

אנדוסקופיה בשינה

אם יש למטופל דום נשימה בשינה והרופא שוקל אפשרות לטיפול ניתוחי, המפתח לתוצאות הטובות ביותר הוא התייחסות מתאימה לכל הרמות בהן יש חסימה של מעבר האוויר (למשל, אף, פה, לשון). הנ"ל נכון גם לחולים הסובלים מנחירות המעוניינים בטיפול ניתוחי.

הבעיה טמונה  בכך שבחלק מהחולים קשה לקבוע את המיקום האנטומי של החסימה בזמן עירות. בזמן עירות, כאשר אין סימפטומים, הבדיקה הגופנית יכולהל להיות תקינה ולא להראות שום ממצא חריג.

במצבים אלו בדיקה בשם אנדוסקופיה בשינה יכולה להיות מאוד מועילה. זוהי פעולה המתבצעת בזמן שהחולה ישן ומאפשרת למצוא את מיקום החסימה בדרכי האוויר העליונות הגורמת להפרעות בשינה או נחירות.

אנדוסקופיה הינה פעולה בה מחדירים סיב אופטי דק דרך האף על מנת לראות באופן ישיר את כל דרכי האוויר מהאף ועד מיתרי הקול. באנדוסקופיה בשינה מבצעים את אותה הפעולה כאשר החולה ישן או תחת סדציה (טשטוש) קל. על מנת שהחולה לא יתעורר בזמן הבדיקה, לחולה ניתנות תרופות מטשטשות דרך הוריד וכך נשמר מצב השינה לאורך כל הבדיקה.

בזמן הבדיקה נבדקים כל האזורים הבאים: האזור שמאחורי החיך, הענבל, בסיס הלשון, קירות הלוע, אפיגלוטיס ותיבת הקול. בכל האזורים האלו יתכן תמט בזמן שינה אשר יכול לגרום לנחירות ודום נשימה. לאחר מציאת האזור אשר עובר תמט ניתן לכוון את הטיפול הניתוחי לאזור הבעייתי ובכך לשפר את סיכוי ההצלחה.

לפני ביצוע אנדוסקופיה בשינה יש לבצע אנדוסקופיה רגילה. בחלק מהחולים הבדיקה הרגילה מספיקה על מנת למצוא את אזורי החסימה ואין צורך בבדיקה תחת טשטוש. ברוב החולים ניתן לבצע את הבדיקה בחדר אנדוסקופיה רגיל; בחולים שמנים במיוחד לפעמים יש צורך לבצע את הבדיקה בחדר ניתוח. לפני הבדיקה יש להיות בצום לפני ביצוע הפעולה.

לפני הפעולה יורכב עירוי דרכה תינתן תרופת הטשטוש. בזמן שהמטופל ישן תבוצע הבדיקה, אשר משכה מספר דקות בודדות. בסיום הפעולה המטופל מקיץ מידית ויכול להשתחרר לביתו כעבור כשעתיים של השגחה.




בניית אתרים Blacknet.co.il